Paszteciki z rzepy i ziemniaków
Rzepa i placki ziemniaczane wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 987 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę, olej z orzeszków ziemnych, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Paszteciki z ziemniaków i rzepy, Paszteciki Z Rzepy I Ziemniaków, oraz Tarka z ziemniaków i rzepy.
Instrukcje
Pokrojoną rzepę i ziemniaki gotować we wrzącej wodzie: w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą gotować kostki rzepy i ziemniaków przez 15 do 17 minut lub do momentu, gdy będą miękkie, i odsączyć.
Rozgnieść rzepy i ziemniaki: w misce, rozgnieść gotowane rzepy i ziemniaki widelcem i wymieszać szalotki, jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Smaż paszteciki: Płaszcz dno dużej, ciężki dnie patelni z około 1/4-cala oleju.
Podgrzewaj patelnię na średnim ogniu, aż powierzchnia oleju zacznie migotać, ale nie dymić.
Łyżka 1/4-cup kopce z rzepy ziemniaczanej ciasto do patelni, spłaszczając je w 1/2-calowe grube paszteciki z tyłu łopatki.
Smażyć paszteciki, aż będą złote, obracając je raz, około 4 minut z każdej strony.
Przenieść paszteciki do ręczników papierowych, aby odsączyć nadmiar oleju.