Małże i małże gotowane na parze z dwoma sosami

Małże i małże gotowane na parze z dwoma sosami
Gotowane na parze małże i małże z dwoma sosami to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz małże littleneck, butelkowany sos chili, old bay przyprawy i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Małże i małże gotowane na parze, Małże lub małże gotowane na parze, oraz Piwo-małże i małże gotowane na parze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos koktajlowy, połącz sos chili, sok, koperek i chrzan w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Sos ChiliSos Chili
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
SokSok
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Aby przygotować masło szczypiorku, połączyć masło i szczypiorek w małej misce; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Aby przygotować Skorupiaki, umieść Wino i starą zatokę w dużym holenderskim piekarniku; Ustaw na patelni duży parowiec do warzyw. Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
WarzywaWarzywa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
4
Dodaj małże do parowca. Małże parowe, przykryte, przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
5
Dodaj małże do parowca. Paruj małże i małże, pod przykryciem, przez 8 minut lub do otwarcia muszli małży i małży. Wyrzucić nieotwarte muszle i wyrzucić mieszaninę wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
WinoWino
6
Skorupiaki podawać natychmiast z sosami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn