Koreański Beef Rice Bowl
Przepis Koreański Beef Rice Bowl jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 638 kalorii, 32G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koreańską marynatę, odtłuszczony bulion wołowy, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreański Beef Rice Bowl, Korean Beef Bowl, oraz Korean Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać wołowinę, osuszyć i pokroić w poprzek ziarna na 1/8-calowe grube plastry o długości 3 cali. W małej misce, wymieszać wołowinę z 1/4 filiżanki koreańskiej marynaty.
Usuń i odrzuć końce łodygi fasoli i sznurki.
Fasolę pokroić po przekątnej na długości 3 cali.
Pokroić marchewkę na kawałki wielkości zapałek o długości około 3 cali.
W 14-calowej wok lub 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszać 1/2 szklanki wody, fasola i marchew. Przykryć i wymieszać od czasu do czasu Tylko do miękkości ugryźć, o 3 protokół.
Spuścić; zanurzyć w zimnej wodzie.
Odcedzić, gdy ostygnie. W misce wymieszać z octem, olejem sezamowym, cukrem i solą do smaku.
Umieścić wok na dużym ogniu; gdy gorące, dodać olej sałatkowy.
Dodać wołowinę z płynem w misce; mieszać, aż mięso nie będzie już różowe, o 2 protokół.
Dodaj pozostałą marynatę i bulion na patelnię; mieszaj do wrzenia.
Miarka ryżu do misek; dodać wołowinę i sos, a następnie warzywa i przyprawy.
Posypać cebulą i sezamem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!