Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw

Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw
Koreański Grillowany stek z flanki na gorącej i kwaśnej sałatce Slaw to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 545 kalorii, 53g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Za $5.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz pod ręką soję tamari, kapustę napa, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kanapki Ze Stekiem Z Grilla, Midwestern Barbecued Flank Steak, oraz Sałatka ze steków z gorącej flanki z chińskim dressingiem z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W płytkim naczyniu wymieszaj przyprawę grillową, ciemną soję, łyżkę miodu, 1 łyżeczkę płatków ostrej papryki, połowę posiekanego czosnku, olej sezamowy, szalotki i mżawkę oleju roślinnego. Posmaruj stek z boku mieszanką i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Rozgrzej wewnętrzny grill elektryczny, patelnię grillową lub grill zewnętrzny do średniej wysokości. Gdy patelnia grillowa lub grill krzyczy gorąco, dodaj mięso i gotuj 5 minut z każdej strony dla średnio wysmażonych, 7 do 8 minut z każdej strony dla średnio wysmażonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Podgrzej dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego, kapusty i papryki. Dopraw solą i smaż przez 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Dodaj mżawkę miodu, około 1 łyżki stołowej, płatków ostrej papryki i czosnku i wymieszaj, aby połączyć z kapustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Dodaj kiszoną kapustę i wymieszaj, podgrzewając przez 1 minutę. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
8
Aby podać, odstaw mięso na 5 minut, aby soki się rozprowadziły. Cienko pokrój mięso pod dużym kątem w stosunku do ziarna (linie w mięsie). Ułóż slaw i posyp pokrojonym koreańskim stekiem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Calera de Villiers Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Calera de Villiers Winnica Pinot Noir
Calera de Villiers Winnica Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn