Koreański Yaki Mandu

Koreański Yaki Mandu
Przepis na koreańskie Yaki Mandu można przygotować w około 1 godzinę. Ta przystawka zawiera 60 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis podaje 35 porcji i kosztuje 23 centy za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ostrego sosu z oleju sezamowego, płatków pieprzu, tofu i oleju sezamowego. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to koreańskie danie. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10%, co jest raczej złym wynikiem. Mandu (koreańskie kluski), Mandu (koreańskie kluski) i Kimchi Tofu Mandu (koreańskie kluski. – 만두) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej frytownicę lub podgrzej 2-calowy olej w rondlu o grubym dnie, wyposażonym w termometr o wysokiej temperaturze, do temperatury 360 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncja Mielonej Wołowiny 1/2 Szklanki Kiełków Fasoli, Drobno PosiekanychUncja Mielonej Wołowiny 1/2 Szklanki Kiełków Fasoli, Drobno Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Prażonego Oleju Sezamowego 1 łyżeczka Ostrego Sosu1 łyżeczka Prażonego Oleju Sezamowego 1 łyżeczka Ostrego Sosu
2
Aby zrobić nadzienie: Za pomocą gazy wyciśnij wodę z tofu mocno wykręcając i ściskając rękami, lub umieść tofu na durszlaku wyłożonym 2 wilgotnymi ręcznikami papierowymi i dociśnij ciężką miską lub garnkiem do góry, aby wycisnąć wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażony Olej Sezamowy 1 łyżeczka Ostrego SosuPrażony Olej Sezamowy 1 łyżeczka Ostrego Sosu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, PrażonychSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, Prażonych
1/2 Funta Twardego Tofu, Połamanego1/2 Funta Twardego Tofu, Połamanego
Twarde Tofu, PodzieloneTwarde Tofu, Podzielone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Do miski wlać tofu, dodać pozostałe składniki nadzienia i dobrze wymieszać rękoma. Napełnij małą miskę wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
4
Umieść 1–2 łyżeczki nadzienia na środku opakowania klusek. Zwilż zewnętrzną krawędź i złóż, aby utworzyć półkole. Ściśnij ciasto, aby je zamknąć, wypychając powietrze podczas pracy. Powtarzaj proces, aż wszystkie pozostałe kluski zostaną złożone. Partiami smaż kluski na złoty kolor, około 3 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Wyjąć z oleju i odsączyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Przełóż kluski na półmisek lub miskę i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wszystkie składniki wymieszaj w misce i podawaj z knedlami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje35
Ocena Zdrowia0
Magazyn