Autentyczne Koreańskie Bulgogi

Autentyczne Koreańskie Bulgogi
Przepis autentyczny Koreański Bulgogi jest gotowy w około 3 godziny i jest zdecydowanie niesamowite bez glutenu i bez nabiału opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 3,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jeśli masz pod ręką cebulę, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 120 fanów. Z łyżką wynik 94% to danie jest niesamowite. Podobne przepisy są Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreański Bulgogi, oraz Bulgogi Korean BBQ.

Instrukcje

1
Umieść wołowinę w misce i wlej wino do gotowania, sok gruszkowy i czarny pieprz. Mieszać do połączenia i pozostawić do marynowania przez 30 minut. Wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, czosnek, zieloną cebulę i nasiona sezamu i marynuj w lodówce co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sok GruszkowySok Gruszkowy
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio wysokie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
3
Wyjąć wołowinę z marynaty i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Umieść arkusz folii aluminiowej na rozgrzanym grillu i połóż plastry wołowiny osobno na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
5
Grzyby i cebulę układamy na innej części folii. Gotuj plastry wołowiny, aż będą równomiernie brązowe, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Podawać z gotowanymi grzybami i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować L ' Ecole 41 Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
L ' Ecole 41 Chenin Blanc
L ' Ecole 41 Chenin Blanc
Ten świeży i żywy Chenin Blanc pokazuje obfite wyraziste aromaty jaśminu, marakui i kwiatu pomarańczy ze smakami Gwiezdnych owoców i jabłek na zrównoważonym, wyrazistym mineralnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn