Curry kokosowo-imbirowe z warzywami i halibutem
Przepis kokosowy imbir Curry z warzywami i halibutem może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka grochu, kurkumy, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kokosowy Curry Halibut, Halibut z sosem kokosowo-czerwonym Curry, oraz Halibut z kokosem i zielonym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać koncentrat tamaryndowca, jeśli jest używany, z 2 łyżkami. gorącą wodę (jeśli zamiast tego używasz soku z limonki, dodaj tuż przed podaniem). Umieść tamaryndowca, cebula, imbir, kolendra, mielone chiles, kurkuma, cayenne,1 łyżeczka. sól i mleko kokosowe w blenderze i wirować, aż będzie bardzo gładka.
Wlać mieszaninę mleka kokosowego i 1 szklankę wody do szerokiego, głębokiego garnka i doprowadzić do duszenia.
Dodać ziemniaki, połówki chiles, i marchew; przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 20 protokół.
Dodać ryby, szpinak, i curry liści i gotować na wolnym ogniu, aż kawałki ryb są nieprzezroczyste przez całą drogę, o 5 protokół. Wymieszać z groszkiem, dusić 1 minutę, i doprawić solą do smaku i sokiem z limonki, jeśli używasz.
* Dostępne na rynkach Azji Południowej.