20 sposobów na gotowanie pysznych gnocchi

Gnocchi to forma pierogów , która ma swoje korzenie we Włoszech. Jest bardzo prosty w wykonaniu, tylko z kaszy manny, mąki pszennej, jajka, sera, ziemniaków i kilku innych składników. Jednak nie jest to nudne i można znaleźć wiele odmian.

Włosi jedzą gnocchi od czasów rzymskich. Przypuszcza się, że został wprowadzony przez legiony rzymskie podczas rozbudowy imperium. Dziś gnocchi są często spożywane jako pierwsze danie jako alternatywa dla zup lub makaronów. Bardzo często towarzyszy mu roztopione masło z szałwią, pesto i różnymi sosami.

Jedną z najlepszych rzeczy w gnocchi jest to, że jest bardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle trudny do zrujnowania. Co więcej, jest to stosunkowo tanie jedzenie i sycące, więc nie potrzebujesz go dużo. Na tej stronie znajdziesz dwadzieścia różnych przepisów, w których każdy znajdzie coś dla siebie, od sosów mięsnych i drobiowych po dania wegetariańskie i nie tylko. Poświęć czas na poznanie ich wszystkich. Na pewno znajdziesz co najmniej jeden, który przemówi i możesz od razu zabrać się do pracy w kuchni.