Smażone curry z kokosowym paleo

Smażone curry z kokosowym paleo
Paleo Coconut Curry Stir Fry to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i דל פחמימות,zny przepis na 4 porcje. To danie główne ma 363 kalorie, 28 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Za 2,0 USD za porcję, ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 11 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką sos chiliowo-czosnkowy, różyczki brokułów, mleko kokosowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Stir-Fry z tofu kokosowo-curry, Stir Fry z Azji Paleo i Stir Fry z kurczakiem Paleo.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj mleko kokosowe, imbir, sok z limonki, sos rybny, sos ostrygowy, czosnek, sos chilowo-czosnkowy i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej olej z awokado na dużej patelni lub woku na średnim ogniu. Smażyć kurczaka na gorącym oleju, aż przestanie być różowy, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z AwokadoOlej Z Awokado
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Wyjmij z woka i trzymaj w cieple. Pozostaw pozostały olej z awokado na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z AwokadoOlej Z Awokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wymieszaj cebulę i curry w proszku na gorącym oleju na patelni; gotować 2 minuty. Wymieszaj brokuły; smażymy 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj mieszaninę mleka kokosowego i zagotuj. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj sos z warzywami przez 3 minuty. Wróć kurczaka na patelnię; przykryj i gotuj, aż kurczak się rozgrzeje, a warzywa będą miękkie, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Indianin bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltlinerem i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Engel Wines Riesling – koszerny. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Wina Engel Riesling - Koszerne
Wina Engel Riesling - Koszerne
Żywy, wytrawny Riesling z akcentami zielonego jabłka, cytrusów i owoców tropikalnych, uzupełniony delikatnymi aromatami kwiatowymi i wyraźną kwasowością. Ciesz się tym winem schłodzonym.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn