Pikantne curry jagnięce

Pikantne curry jagnięce
Spicy Lamb Curry to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 419 kalorii, 37 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 2,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, brązowy ryż, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują klopsiki jagnięce w pikantnym curry, jagnięcinę Kofta Kari – klopsiki w pikantnym sosie curry oraz kotlety jagnięce z sosem śmietanowym curry lub stojak z jagnięciną.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze siedem składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj jagnięcinę; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
W piekarniku holenderskim podsmaż mięso partiami na oleju; wyjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni podsmaż cebulę w zalewie, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać wodę, paprykę, koncentrat pomidorowy, sól, musztardę i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Wróć jagnięcinę na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia; wymieszać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
7
Podawać z ryżem. W razie potrzeby posyp ananasem, kokosem i migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
( 23)( 23)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Indianin bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltlinerem i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn