Baby Bok Choy po chińsku z sosem grzybowym

Baby Bok Choy po chińsku z sosem grzybowym
Baby Bok Choy po chińsku z sosem grzybowym wymaga około 35 minut od początku do końca. Za 48 centów za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 64 kalorie . Jeśli masz pod ręką baby bok choy, sos sojowy, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 20% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Podobne przepisy to Dzisiejsza kolacja: Makaron z polędwiczką wieprzową, chińskim bakłażanem, Baby Bok Choy i pikantnym sosem Miso , Kurczak orzechowy i chiński makaron jajeczny z Baby Bok Choy i młodą kukurydzą oraz Baby Bok Choy z chińskimi grzybami .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy i brązowy cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pół Na Pół KremuPół Na Pół Kremu
2
Wymieszaj skrobię ziemniaczaną i wodę w małej misce i wymieszaj z mieszanką sosu ostrygowego, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Sos OstrygowySos Ostrygowy
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pół Na Pół KremuPół Na Pół Kremu
3
Napełnij garnek wodą, zagotuj, dodaj sól i olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I OpaskamiSłoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I Opaskami
4
Umieść bok choy we wrzącej wodzie i gotuj, aż będzie miękki, błyszczący i jasnozielony, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
5
Odcedź bok choy i ułóż atrakcyjnie na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
6
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni lub woku, aż olej zacznie się mienić, następnie wrzuć zieloną cebulę i czosnek na gorący olej, aż zaczną wydzielać zapach, około 20 sekund; wmieszaj grzyby. Gotuj i mieszaj, aż grzyby zaczną się lekko kurczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Suche Linguine, Ugotowane I OdsączoneSuche Linguine, Ugotowane I Odsączone
2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski
2 Funty średnio Oczyszczonych Krewetek2 Funty średnio Oczyszczonych Krewetek
Pokrojona W Plasterki Zielona Cebula, Tylko WierzchołkiPokrojona W Plasterki Zielona Cebula, Tylko Wierzchołki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tasso WieprzoweTasso Wieprzowe
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Pieczarki lekko posypać solą. Kontynuuj gotowanie grzybów, często mieszając, aż będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suche Linguine, Ugotowane I OdsączoneSuche Linguine, Ugotowane I Odsączone
1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży
8
Wlać mieszaninę sosu ostrygowego, następnie mieszać, aż sos zgęstnieje i pokryje grzyby, od 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Suche Linguine, Ugotowane I OdsączoneSuche Linguine, Ugotowane I Odsączone
1 łyżka Mielonego Czosnku1 łyżka Mielonego Czosnku
9
Wlać zagęszczony sos grzybowy na bok choy; natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Suche Linguine, Ugotowane I OdsączoneSuche Linguine, Ugotowane I Odsączone
1 łyżka Mielonego Czosnku1 łyżka Mielonego Czosnku

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Pro-Bono Riesling. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Riesling Pro Bono
Riesling Pro Bono
Wyraźne wejście ze zrównoważonym ciałem; zaokrąglone z wyraźną kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn