Przyprawiona Ciecierzyca (Chole)

Przyprawiona Ciecierzyca (Chole)
Indyjskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantną ciecierzycę (Chole). Za 1,1 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 304 kalorie , 12 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką fasolę garbanzo, cebulę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 77% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Przyprawiona ciecierzyca (Chole) , palak chole , jak zrobić palak chole | ciecierzyca szpinakowa i indyjska Khatte Chole (ciecierzyca ostra i kwaśna) .

Instrukcje

1
Podgrzej olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj kminek i mielone czerwone chilli i smaż przez kilka sekund, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj chili serrano, cebulę, fasolę garbanzo, sok z cytryny i wodę; doprawić do smaku solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i większość płynu odparuje, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Posypać imbirem, pomidorami i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Chole bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltliner i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Dr. Loosen Dr. L Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn