Ucelli Scappati
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepisy do twojego pudełka z przepisami, Ucelli Scappati może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za $4.18 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 40g tłuszczu i w sumie 527 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką udko cielęce, masło, liście szałwii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 56%. Ptaki Wołowe: Uccelletti Scappati są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Funt kawałki cielęciny do grubości 1/4 cala i układać na powierzchni roboczej.
Umieść po jednym plasterku prosciutto na każdym.
Umieść 2 liście szałwii na każdym i podziel pietruszkę na wszystkie 8 sztuk.
Zwiń każdy kawałek i ułóż dwa rzędy po 4 w poziomie. Użyj 4 szaszłyków, aby zrobić warkocz z każdym szpikulcem przebijającym 4 rolki.
Umieść 1 kostkę pancetty na końcu każdego szpikulca i dociśnij tak, aby mięso było mocno zsunięte z obu końców.
Na patelni do smażenia od 10 do 12 cali podgrzej masło na średnim ogniu, aż piana opadnie.
Saute szpikulec ustawia 10 minut, obracając kilka razy.
Wyjmij, pokrój wzdłuż równoległych linii szaszłykami i podawaj na gorąco z ćwiartkami cytryny i polentą Taragna (osobny przepis).