Pizza z Sauteéd Radicchio
Przepis Pizza z Sauteéd Radicchio może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, radicchio, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sautéed Radicchio, Smażony Radicchio z miodem i octem balsamicznym, oraz Smażony Radicchio i kozi ser Bruschetta.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i saute 5 minut, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 10 do 15 minut lub do głębokiego złotego koloru, często mieszając.
Dodaj radicchio i sól; saute 5 minut lub aż zwiędnie.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem.
Posypać czarnym pieprzem.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieść ciasto do pizzy na 12-calowej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta do pizzy palcami, aby utworzyć krawędź.
Posypać serem mozzarella na skórce. Top z mieszanki radicchio. Wrzuć ricottę przez łyżeczki do herbaty na mieszankę radicchio.
Piec pizzę na 500 przez 15 minut lub aż zbrązowieje.
Pizzę pokroić na 4 kliny.