Pasta Primavera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj makaronu Primaveran. To danie główne ma 472 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za $2.09 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Foodnetwork ma 26 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka papryki, liści pietruszki, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pasta Primavera, Pasta Primavera, oraz Pasta Primavera.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu. Gotuj czosnek do miękkości, około 1 minuty.
Dodaj paprykę i gotuj, aż zaczną mięknąć, około 3 minut.
Dodaj grzyby, szparagi i pomidory i gotuj, aż zmiękną, dodatkowe 5 minut. Dodaj mąkę i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj wywar z kurczaka, mleko, sól i pieprz i zagotuj; zredukować do wrzenia i gotować, aż płyn lekko zgęstnieje, około 5 minut. Dodaj paski marchwi.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedź, rezerwując 1/2 szklanki wody z makaronu. Wrzuć makaron z warzywami i sosem.
W razie potrzeby dodaj wodę do makaronu, aby poluzować mieszaninę.
Podawać przyozdobione parmezanem, natką pietruszki i bazylią.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór na makaron Primavera. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Driscoll Wine Co Tilth Zinfandel z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Driscoll Wine Co Tilth Zinfandel
Ponieważ gleba Cherryhouse jest piaszczystą gliną pochodzącą z rozłożonego granitu, a gleba Del Barba jest czystym piaskiem, obie winnice wnoszą do mieszanki zupełnie inne składniki. Cherryhouse jest odważny z piękną kwasowością, a Del Barba jest pikantna z większą ilością czerwonych owoców. Oba spotykają się, aby nasz California Zinfandel był absolutnie pyszny.