Miętowy Tabbouleh z Zakonserwowaną cytryną
Miętowy Tabbouleh z zachowaną cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 2,87 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pszenicę bulgur, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Konserwowa Sałatka Z Limonki Tabbouleh, Szparagi Z Winegretem Meyer Lemon I Konserwowaną Cytryną, oraz Konserwowany Dip Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużej miski włóż bulgur i sól.
Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody na bulgur, przykryć miskę i odstawić 20 protokół.
Tymczasem, w blenderze lub robocie kuchennym, wir 1 filiżanka zapakowane liście mięty, olej, sok z cytryny, czosnek i pieprz, aż będzie gładka, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Wlać sos na bulgur, mieszać do połączenia, przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut i do nocy.
W międzyczasie Usuń i wyrzuć miąższ z konserwowanych cytryn. Skórkę opłukać i drobno posiekać. Wymieszać z bulgurem. Pietruszkę drobno posiekać, a pozostałą 1 szklankę zapakowanych liści mięty (lub pulsować je partiami w robocie kuchennym).
Dodaj do mieszaniny bulgur i wymieszać, aby dokładnie połączyć.
Dodaj więcej soli lub pieprzu do smaku. Tabbouleh przechowuje, pod przykryciem i schłodzone, do 2 dni.