Latki Ziemniaczane

Latki Ziemniaczane
Ziemniaczane Latkes może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marchew, olej roślinny, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu. W międzyczasie, w średniej misce, mieszać ziemniaki i pozostałe składniki, aż dobrze wymieszane. Używając około 1/3 mieszaniny szklanki dla każdego, tworzą 9 pasztecików 3 do 4 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Gotować paszteciki 2 do 3 minut z każdej strony lub do złotego koloru; przykryć, aby utrzymać ciepło podczas gotowania pozostałych pasztecików. Powtórzyć z pozostałym olejem i pasztecikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia5
Magazyn