Krem z kalafiora i cebuli
Kalafior & krem cebula może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 176 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, cebuli, mleka i mielonego pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Kalafior Cebula Linguine, Kalafior-Cebula Linguine, oraz Zupa Cebulowa Z Pieczonego Kalafiora są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść kalafior i cebulę na dużej patelni, a następnie wlej tyle mleka, aby prawie pokryć. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 15-20 minut, lub aż kalafior jest całkowicie miękki.
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść kalafior i cebulę do blendera z kadzi mleka, i blitz aż gładko puree.
Dodaj więcej mleka, jeśli chcesz, mieszając, aby zmiękczyć do preferowanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. (Mogą być wykonane do tego etapu dzień wcześniej. Przechowywać schłodzone i podgrzać przed podaniem.)
Podawać z gałką masła topniejącego na wierzchu.