Hummus Puree Ziemniaczane
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Hummus puree ziemniaczane może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Mieszanka ciecierzycy, bulion drobiowy mniej sodu, tahini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hummus Puree Ziemniaczane, Zdrowy Hummus Puree Ziemniaczane, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion, tahini, sok, 1 łyżeczka oleju i następne 4 Składniki (1 łyżeczka oleju przez ciecierzycę) połączyć w robocie kuchennym, i proces aż gładka, skrobanie boki.
Umieść ziemniaki w rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i zwrócić ziemniaki na patelnię. Wymieszać mieszaninę bulionu i zacieru do pożądanej konsystencji. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając.
Skropić mieszaninę ziemniaków z 1 łyżką oliwy z oliwek i udekorować klinami cytryny, w razie potrzeby.