Ciasta Risotto Ze Szczypiorkiem
Szczypiorkowe ciasta Risotto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, pieprz, panko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Kremowe risotto z groszkiem i szczypiorkiem, Risotto Ze Szczypiorkiem Z Olejem Truflowym, oraz Cytrynowo-szczypiorkowe Risotto ze szparagami.
Instrukcje
Doprowadzić duży (4-quart) garnek wody do wrzenia na średnim ogniu i dodać 1/2 łyżki soli i ryżu Arborio. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut. Ziarna ryżu będą dość miękkie.
Odcedzić ryż na sicie i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie.
W międzyczasie, ubij razem jogurt, jajka, szczypiorek, fontina, 1 1/4 łyżeczki soli i pieprz w średniej misce.
Dodać schłodzony ryż i dobrze wymieszać. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny lub na noc, aż firma.
Gdy jest gotowy do gotowania, Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Rozłóż panko w płytkim naczyniu.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Uformuj kulki z mieszanki ryżu za pomocą standardowej (2 1/4 cala) miarki do lodów lub dużej łyżki. Pat kulki w paszteciki 3 cali średnicy i 3/4-cala grubości.
Umieść 4 do 6 pasztecików w panko, obracając się raz na płaszcz.
Umieścić paszteciki w gorącym oleju i gotować, obracając raz, przez około 3 minut z każdej strony, aż ciasta risotto są chrupiące i ładnie rumiane.
Umieść na patelni wyłożonej pergaminem i utrzymuj ciepło w piekarniku do 30 minut. Kontynuuj gotowanie partiami, dodając olej w razie potrzeby, aż wszystkie ciasta zostaną usmażone. Ułóż na półmisku i podawaj na gorąco.