Ziele i gruszka Glazurowana Indyk
Ziele i gruszka szkliwione Indyk jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 950 kalorii, 123g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać miód bbq chicken glaze przyprawy, nektar gruszkowy, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Ziele i gruszka Glazurowana Indyk, Indyk z sosem gruszkowym, oraz Indyk Szkliwiony Ziołami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij indyka z lodówki na 45 minut przed gotowaniem, aby mógł osiągnąć temperaturę pokojową.
Masło wymieszać z dodatkiem przypraw. Rezerwa 2 łyżki przyprawionego masła do glazury i pocierać pozostałe 6 łyżek na całym indyka, wewnątrz i na zewnątrz, a także pod skórą.
Gruszkę pokroić na ćwiartki i włożyć do jamy wraz z ziołami. Zwiąż nogi i połóż indyka, pierś do góry, na stojaku na patelni do pieczenia.
Wlać 1/2 szklanki wody do patelni i smażyć przez 2 1/2 godziny, fastrygując sokami z patelni co 15 minut, podczas przygotowywania glazury.
W małym garnku na średnim ogniu dodaj nektar gruszkowy. Gotować, mieszając często, aż nektar jest zmniejszona o 1/3, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać w zarezerwowanych 2 łyżki przyprawionego masła. Kiedy Indyk gotuje się przez 2 i pół godziny, zacznij fastrygować indyka szkliwem co 15 minut, aż temperatura wewnętrzna wyniesie 165 stopni F w najgrubszej części uda. Jeśli Indyk zacznie brązowieć zbyt szybko, przykryj kawałkiem folii aluminiowej.
Wyjmij indyka z piekarnika, daj mu ostatnie fastrygowanie i pozostaw na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.