Zapiekanka z tortilli wołowej
Zapiekanka z tortillą wołową to przystawka dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 289 kalorii. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga tortilli kukurydzianych, sosu taco, śmietany i sera cheddar. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskał 29% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także zapiekankę z tortillą wołową, zapiekankę z tortilli i zapiekankę z tortilli.
Instrukcje
Wołowinę pokrusz w dużym naczyniu, które można używać w kuchence mikrofalowej. Wymieszaj cebulę. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 6-7 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, mieszając i odsączając co 2 minuty. Wymieszaj sos taco i tortille.
W natłuszczonym opakowaniu 2-1/2-qt. naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, ułóż połowę masy wołowej, kwaśnej śmietany i serów. Powtórz warstwy. Przykryj i gotuj przy mocy 70% przez 7-9 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Przed podaniem odstaw na 2-4 minuty.