Zapiekanka z jabłkami

Zapiekanka z jabłkami
Zapiekanka z jabłkami to wegetariański przepis lakto ovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 360 kalorii . Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Spróbuj zapiekanek z jabłkami , zapiekanek z jabłkami i zapiekanek z kapustą, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj jabłka, cukier, cynamon i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Posmaruj 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 25 minut lub do momentu, aż jabłka będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
W międzyczasie na małej patelni rozpuść pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj bułkę tartą; gotuj i mieszaj przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i złocistobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
6
Posypać mieszanką jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
7
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn