Zapiekanka z makaronem tuńczykowym od podstaw
Zapiekanka z makaronem tuńczykowym od Scratch może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 427 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1848 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup tuńczyka, seler, pieczarki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Wielu osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Jest idealna na jesień . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85% . Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: NAJLEPSZA Zapiekanka z makaronem z tuńczyka od podstaw , Od podstaw Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem i NAJLEPSZA zapiekanka z makaronem z tuńczyka od podstaw .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Średnie naczynie do pieczenia posmaruj 1 łyżką masła.
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron jajeczny, gotuj przez 8 do 10 minut, aż będzie al dente i odcedź.
Rozpuść 1 łyżkę masła na patelni na średnio-małym ogniu. Dodaj cebulę, seler i czosnek i smaż 5 minut, aż będą miękkie. Zwiększ ogień do średnio-wysokiego i wymieszaj z grzybami. Kontynuuj gotowanie i mieszanie przez 5 minut lub do momentu, aż większość płynu odparuje.
Rozpuść 4 łyżki masła w średnim rondlu i wymieszaj z mąką, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko i kontynuuj gotowanie przez 5 minut, aż sos będzie gładki i lekko zgęstniały. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z tuńczykiem, groszkiem, mieszanką grzybów i ugotowanym makaronem.
Przełożyć do naczynia do pieczenia. W małej misce rozpuść pozostałe 2 łyżki masła, wymieszaj z bułką tartą i posyp zapiekankę. Posyp serem.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ciasto będzie bulgotliwe i lekko rumiane.