Gulasz w stylu wiejskim

Gulasz w stylu wiejskim
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Gulasz w stylu wiejskim może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 215 kalorii , 13 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 22 osób i kosztuje 82 centy za porcję. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową, seler, kukurydzę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealna na jesień . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz wołowy wiejski , Francuski gulasz wołowy wiejski i Stek w stylu wiejskim .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodaj pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego

Składniki

51 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.granulat bulionu wołowegogranulat bulionu wołowego105Orzechy dowolne (posiekane)kapusta rozdrobnionakapusta rozdrobniona425Orzechy dowolne (posiekane)puszka black-Eyed peas, wypłukana i osuszonapuszka black-Eyed peas, wypłukana i osuszona312Orzechy dowolne (posiekane)can Mexican-style corncan Mexican-style corn794Orzechy dowolne (posiekane)puszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczonepuszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczone425Orzechy dowolne (posiekane)puszka fasoli Północnej, opłukana i osuszonapuszka fasoli Północnej, opłukana i osuszona425Orzechy dowolne (posiekane)czy fasola lima, płukana i osuszanaczy fasola lima, płukana i osuszana41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew w plasterkachmarchew w plasterkach152Orzechy dowolne (posiekane)seler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól selerowasól selerowa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki110Orzechy dowolne (posiekane)fasola szparagowa mrożonafasola szparagowa mrożona907Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni200Orzechy dowolne (posiekane)Ketmia szczawiowa, zamrożonaKetmia szczawiowa, zamrożona1Dużecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano145Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożonygroszek mrożony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek11 funt cukinii,paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa907Orzechy dowolne (posiekane)może sok pomidorowymoże sok pomidorowy9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Cabernet Sauvignon BR Cohn Silver Label z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
BR Cohn Silver Label Cabernet Sauvignon
BR Cohn Silver Label Cabernet Sauvignon
Srebrna etykieta Cabernet Sauvignon odzwierciedla mieszankę winogron pochodzących z winnicy BR Cohn Olive Hill Estate i wybranych winnic hrabstwa Sonoma. Nasz Silver Label Cabernet Sauvignon oferuje pełne, bogate smaki jagód, czarnej porzeczki i czarnej wiśni z nutą wanilii. Starzone z najwyższej jakości dębem francuskim, który dodaje złożoności i głębi, co daje wielką wartość dla wysokiej jakości Cabernet Sauvignon.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje22
Ocena Zdrowia11
Magazyn