Wędzony plamiak i colcannon
Wędzony plamiak & colcannon to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka gotowego opakowania colcannon, szczypiorek, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Zupa Z Wędzonego Plamiaka, Zapiekanka z plamiaka wędzonego, oraz Zupa Z Wędzonego Plamiaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Filety z plamiaka układamy w płytkim naczyniu do mikrofalówki i polewamy mlekiem do połowy przykrycia. Przykryć folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na wysokości przez 4-5 minut, aż miąższ plamiaka łatwo się płatkuje. W międzyczasie nalej miski wody na jajka.
Jajka rozbijamy do gotującej się wody i gotujemy przez około 1-2 minuty, aż do uzyskania białego koloru, ale żółtka są nadal miękkie.
Podgrzać colcannon w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją pakowania.
Połowę szczypiorku wymieszać z kolcannonem, a następnie łyżką między dwoma talerzami. Top z plamiaka i jaj i roztrzepać z pozostałym szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem do wędzonego plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.