Tradycyjna Baba Ghanoush
Tradycyjna Baba Ghanoush może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 3 i kosztuje 82 grosze za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 11 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pietruszki, bakłażan, SOS tahini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Ułóż stojaki piekarnika, aby mieć jeden niski i jeden wysoki w piekarniku.
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż boku bakłażana i umieść w naczyniu do pieczenia.
Piecz w rozgrzanym piekarniku na Dolnym stojaku, aż bakłażan zostanie całkowicie skurczony i miękki, około 40 minut. Przenieś naczynie do wyższej półki i kontynuować pieczenie, aż skóra zostanie zwęglona, o 5 minut więcej.
Niech bakłażan ostygnie, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Obrać i wyrzucić skórę z bakłażana. Do miski włóż bakłażana; dodaj tahini, czosnek, sok z cytryny, płatki czerwonej papryki i sól. Mieszaj, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane.
Skropić oliwę z oliwek na baba ghanoush i udekorować natką pietruszki.