Tilapia w sosie pieczarkowym (Tilapia en Salsa de Champiñones)
Przepis Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 45g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 4,92 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 128 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz filety tilapia, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak w sosie pieczarkowym (Pollo con Salsa de Champiñones), Tilapia z sosem grzybowym Miso, oraz Tilapia z sosem oliwkowym, grzybowym i pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obie strony filetów z tilapii przyprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać filety tilapia i gotować 3 do 5 minut.W międzyczasie, ustawić rondel na średnim ogniu i dodać masło. Po stopieniu dodaj grzyby, cebulę, czosnek i tymianek na patelnię i gotuj, często mieszając, aż większość płynu odparuje, około 5 minut.
Posypać mąkę na patelnię, wymieszać, aby połączyć i gotować zasmażkę, mieszając, przez 2 minuty.
Do rondla wlać mleko. SOS doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia. Doprowadzić sos do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, mieszając często z drewnianą łyżką, aż sos jest gęsty i gładki i wszelkie mączny smak zniknie, o 5 protokół.Top tilapia z mieszaniną grzybów tuż przed podaniem.