Szynka glazurowana staromodna
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj staromodną szynkę glazurowaną. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 110 kalorii . Za 18 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, sok z wiśni maraschino, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 11% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak staroświecka szynka glazurowana , staromodna pieczona szynka i staromodna zupa z szynką i fasolą .
Instrukcje
Połóż szynkę na ruszcie w płytkiej brytfannie wyłożonej folią. Natnij powierzchnię szynki, tworząc romby o głębokości 1/2 cala; włóż goździk w każdy diament. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 2 godziny.
W międzyczasie w małym rondlu zagotuj brązowy cukier i sok. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do momentu, aż glazura zredukuje się do 1 szklanki.
Posmaruj szynkę 1/3 szklanki glazury.
Piec bez przykrycia przez 25–35 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 140°, polewając pozostałą glazurą co 10 minut.