Steki z czarnego tuńczyka z salsą Mango

Steki z czarnego tuńczyka z salsą Mango
Czarne steki z tuńczyka z salsą Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 14,24 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Jeśli masz mieloną paprykę, paprykę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Czarny Tuńczyk z salsą Mango, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, oraz Blackened Snapper Z Salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek. Steki z tuńczyka pocierać mieszaniną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieścić steki w zamykanym pojemniku i schłodzić w lodówce 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Połączyć mango, papryka, Hiszpański cebula, zielona cebula, kolendra, i pieprz jalapeno w misce; wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Cebula HiszpańskaCebula Hiszpańska
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać sok z limonki i 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i wrzucić do połączenia. Schłodzić w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Wymieszać paprykę, pieprz cayenne, cebula w proszku, sól, pieprz, tymianek, bazylia, oregano, i czosnek w proszku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wyjmij steki z tuńczyka z lodówki i delikatnie spłucz wodą, a następnie zanurz każdą stronę każdego steka w mieszance przypraw, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
StekStek
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
7
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Delikatnie połóż steki z tuńczyka na gorącym oleju. Gotować tuńczyka z jednej strony przez 3 minuty; wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni i niech się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Połóż tuńczyka z niegotowaną stroną w dół na patelni i gotować kolejne 3 protokół; natychmiast zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Łyżka około 1/2 szklanki salsy mango na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
11
Położyć steki z tuńczyka na szczycie salsy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn