Czarne steki z tuńczyka z salsą Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 14,24 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Jeśli masz mieloną paprykę, paprykę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Czarny Tuńczyk z salsą Mango, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, oraz Blackened Snapper Z Salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek. Steki z tuńczyka pocierać mieszaniną.
Wyjmij steki z tuńczyka z lodówki i delikatnie spłucz wodą, a następnie zanurz każdą stronę każdego steka w mieszance przypraw, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Stek
Woda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
7
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Delikatnie połóż steki z tuńczyka na gorącym oleju. Gotować tuńczyka z jednej strony przez 3 minuty; wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Oliwa Z Oliwek
Tuńczyk
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni i niech się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Połóż tuńczyka z niegotowaną stroną w dół na patelni i gotować kolejne 3 protokół; natychmiast zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Łyżka około 1/2 szklanki salsy mango na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
11
Położyć steki z tuńczyka na szczycie salsy i podawać natychmiast.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.