Smażona brukselka z boczkiem i złocistymi rodzynkami
Smażona brukselka z boczkiem i złocistymi rodzynkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 185 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, złote rodzynki, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kolacja: duszona brukselka z boczkiem, złocistymi rodzynkami i makaronem, Brukselka ze złotymi rodzynkami, oraz Brukselka Smażona Z Rodzynkami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425 F. w małym rondlu, na średnim ogniu, ogrzać ocet.
Dodać rodzynki. Wyłączyć ciepło; niech pulchne. Na dużej patelni, smażyć boczek, aż chrupiące, o 7 protokół. Zastrzegamy sobie kroplówki.
Pokrój duże kiełki na pół.
Kiełki ułożyć na blasze do pieczenia lub na patelni żaroodpornej. Wymieszać z olejem, 2 łyżki kapieli z boczku, sól i pieprz. Pieczemy, mieszając raz, przez około 30 minut. W międzyczasie, gotować cebulę w pozostałych kapieli na średnim ogniu przez 5 do 7 minut.
Posypać kiełki cebulą, pokruszonym boczkiem i podsmażonymi rodzynkami.Zrób z wyprzedzeniem: przyciąć brukselkę kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce w nieszczelnej plastikowej torbie. Boczek i cebulę ugotować do kilku godzin przed podaniem.