Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą

Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz jedzenia Cajun. Spróbuj zrobić w domu skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym Okranem. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,11 USD za porcję. To danie główne ma 1014 kalorii, 34g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, skorupki i ogony krewetek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Krewetki i Andouille Gumbo z okrą, Krewetki, Andouille i Okra Gumbo, oraz Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj andouille i gotuj na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
3
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie spuścić. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewkę, cebulę, paprykę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Roztop masło na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku. Stopniowo dodawaj mąkę, od czasu do czasu mieszając. Gotuj miksturę (zasmażkę), aż uzyska jasno-karmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez około 3 minuty, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Ubij około 6 szklanek wywaru do mieszanki zasmażki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia, dodać kiełbasę andouille i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, dodać więcej bulionu, jeśli masa jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni do smażenia, na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i podsmaż przegrzebki z jednej strony na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wyjmij i odstaw na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podgrzewaj na średnim poziomie, aż prawie do palenia. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Wyjmij i odstaw przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i kontynuuj gotowanie, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
KrabKrab
1
Podgrzej 2 cale oleju rzepakowego na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie migotać. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Umieść mąkę kukurydzianą w płytkim naczyniu do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Dopraw okrę solą i pieprzem i wrzuć mąkę kukurydzianą. Smażyć okrę partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową na blachę do pieczenia i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Owoce morza podzielić na 4 płytkie miski, kadzi w sosie i kiełbasie, dodać miód i udekorować smażoną okrą oraz posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
ChochlaChochla
6
W dużym rondlu na dużym ogniu rozgrzej olej, aż dojest palenie i smaż skorupki i ogony krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj wodę, wino, pomidor i liść laurowy. Zmniejsz do średniego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Odcedź przez gazę lub drobny sitko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Składniki

227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)kiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążkikiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążki1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy1małemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2małe żebraseler drobno posiekanyseler drobno posiekany11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodyga selerałodyga selera6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracjiŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracji1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami170(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)grudkowe krabygrudkowe kraby227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)okra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 calaokra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 cala1DużeCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę1Dużecebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1czerwona papryka, drobno pokrojona w kostkęczerwona papryka, drobno pokrojona w kostkę6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisurowe muszle i ogony kreweteksurowe muszle i ogony krewetek12largeskrewetki, obrane, deveined, i ogony nakrewetki, obrane, deveined, i ogony na18ostrygi łuskaneostrygi łuskane1( bakłażany)świeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkachświeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkach1stickmasło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Gumbo. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn