Sernik Czekoladowy Aksamitny
Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 195 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ciasteczka czekoladowe, margaryna, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Aksamitny, Sernik czekoladowo-aksamitny dla dwojga, oraz Sernik Czekoladowo-Aksamitny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°, jeśli używasz srebrnej 8-calowej patelni springform (lub do350, jeśli używasz ciemnej nieprzywierającej patelni springform 8). 20 ciasteczek zmiksować z margaryną. Naciśnij mocno na dno patelni. Pozostaw 10 ciasteczek wokół boku patelni; odstaw na bok.
Rezerwa 2 Łyżki. cukru. Beat twarogu w średniej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy.
Dodaj pozostały cukier, kakao i 1 łyżeczkę. wanilii; dobrze wymieszać.
Dodawać jajka, po 1 na raz, bijąc na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Zalać skórką. Przykryj wierzchy ciastek paskiem folii, aby zapobiec przerostowi.
Piec 50 minut lub aż sernik jest nadmuchany i prawie ustawiony w środku.
Mix reserved 2 łyżki. cukier, kwaśną śmietanę i pozostałą 1/2 łyżeczki. wanilia do dobrze wymieszanego; równomiernie rozprowadzić na serniku. Wróć do piekarnika; piec dodatkowe 10 minut. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc. Resztki sernika przechowywać w lodówce.