Sałatka z rukoli i endywii z orzeszkami pinii Miodowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj sałatki z rukoli i endywii z orzeszkami pinii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 283 kalorie, 3G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, musztarda dijon, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Endive z gorgonzolą, orzeszkami pinii i miodem, Sałatka truskawkowo-Rabarbarowa z miętą i orzeszkami piniowymi, oraz Sałatka Z Rukoli Z Koprem Włoskim I Orzeszkami Pinii.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i lekko pokryć pergamin sprayem do gotowania. W patelni nonstick połączyć orzeszki piniowe z 2 łyżkami miodu. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż orzechy będą złote i pokryte miodem, 4 minuty.
Na blachę do pieczenia wlać orzechy i miód. Za pomocą szpatułki rozprowadzić orzechy w równej warstwie; ostudzić.
W misce ubijamy pozostałe 2 łyżeczki miodu z octem i musztardami. Stopniowo ubijamy olej, doprawiamy solą i pieprzem. W misce wrzucić rukolę z endywią i serem pleśniowym. Pokroić orzeszki piniowe na małe kawałki i dodać je do sałatki.
Dodać opatrunek, wrzucić do płaszcza i podawać od razu.