Kurczak glazurowany piwem korzennym
Kurczak w glazurze z piwem korzennym to amerykański przepis na 4 porcje. To danie główne zawiera 403 kalorie , 37 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 1,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 11 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, skórki cytryny, musztardy dijon i piwa korzennego. Dzięki temu przepisowi Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 63% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szynka glazurowana piwem korzennym , Podudzia glazurowana piwem korzennym i Szynka glazurowana piwem korzennym Barq's .
Instrukcje
Lekko spłaszcz piersi z kurczaka. Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na patelni wymieszaj piwo korzenne, brązowy cukier, ketchup, musztardę i skórkę cytrynową. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 6-8 minut lub do momentu, aż zgęstnieje. Wróć kurczaka na patelnię; przegrzać.