Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantny fettuccine z przegrzebkami. Jedna porcja zawiera 293 kalorie , 18 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,57 USD za porcję. Mieszanka przegrzebków laurowych, masła, bulionu z kurczaka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku , Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku i Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku .
Instrukcje
1
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż marchewki na oleju przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fettuccine
Słonina Wieprzowa
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
2
Dodaj groszek, cebulę i czosnek; smaż jeszcze 3 minuty lub do momentu, aż marchewka będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Wyjmij warzywa i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
4
Odcedzić fettuccine i wymieszać z masłem; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fettuccine
(65 Ciasteczek)
5
Na patelni połącz wino, wodę, estragon, bulion i cayenne. Doprowadzić do wrzenia; dodaj przegrzebki. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
6
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; wmieszać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje, a przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
7
Dodaj makaron i warzywa; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
8
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu