Pikantny Fettuccine z Przegrzebkiem
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantny fettuccine z przegrzebkami. Jedna porcja zawiera 293 kalorie , 18 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,57 USD za porcję. Mieszanka przegrzebków laurowych, masła, bulionu z kurczaka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku , Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku i Kremowy fettuccine z przegrzebków i groszku .
Instrukcje
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż marchewki na oleju przez 4 minuty.
Dodaj groszek, cebulę i czosnek; smaż jeszcze 3 minuty lub do momentu, aż marchewka będzie miękka.
Wyjmij warzywa i trzymaj w cieple.
Odcedzić fettuccine i wymieszać z masłem; trzymaj się ciepło.
Na patelni połącz wino, wodę, estragon, bulion i cayenne. Doprowadzić do wrzenia; dodaj przegrzebki. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 1 minutę.
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; wmieszać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje, a przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Dodaj makaron i warzywa; przegrzać.