Jagody i pierogi
Od początku do końca Blueberries 'n' Dumplings zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ten przepis służy 4 osobom. Ta przystawka zawiera 624 kalorie , 8 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup sól, mleko, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 33% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Jagody i cytryny , Kiedy życie daje ci jagody i Foster jagody .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz cydr i tapiokę; odstawić na 5 minut.
Dodaj jagody i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia; od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj ekstrakt migdałowy; dalej gotować.
Na knedle w dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W małej misce ubij jajko, mleko i olej; wmieszać do suchych składników, tylko do ich zwilżenia (ciasto będzie sztywne).
Na gotującą się mieszankę jagodową wrzucaj 1/4 szklanki ciasta. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do czasu, aż wykałaczka wbita w kluski będzie czysta (nie podnoś pokrywki podczas gotowania).
W małej misce ubij śmietanę i syrop, aż utworzą się miękkie szczyty. Włóż mieszankę jagodową do misek; na wierzch kluski.
Podawać z kremem klonowym.