Gulasz jagnięcy z cebulą Cipolline i ziemniakami

Gulasz jagnięcy z cebulą Cipolline i ziemniakami
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj gulasz jagnięcy z cebulą Cipolline i ziemniakami. Jedna porcja zawiera 690 kalorii , 42 g białka i 17 g tłuszczu . Ten przepis bez nabiału przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 4,91 USD za porcję . Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, udziec jagnięcy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 87% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy to Gulasz jagnięcy z cebulą i ziemniakami Cipolline , Faszerowana cebula Cipolline i Słodko-kwaśna cebula Cipolline .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Posyp jagnięcinę solą i pieprzem. Wrzuć jagnięcinę z mąką do dużej miski, aby ją panierowała. Pracując w 2 partiach, dodaj jagnięcinę do garnka i gotuj do zrumienienia, około 10 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś jagnięcinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Odlać nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodaj czosnek do tego samego garnka i smaż na średnim ogniu, aż będzie miękki i pachnący, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj wino i gotuj na średnim ogniu, aż zredukuje się o połowę, mieszając, aby zeskrobać wszelkie zrumienione kawałki z dna garnka, około 5 minut. Wróć jagnięcinę do garnka. Dodajemy bulion, pomidory z sokiem i koncentrat pomidorowy. Częściowo przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż jagnięcina będzie miękka, od czasu do czasu mieszając, przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
W międzyczasie gotuj cebulę w średnim rondlu z wrzącą wodą przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Odcedzić i ostudzić. Obierz cebulę i odetnij końcówki korzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Do gulaszu dodaj cebulę, ziemniaki i marchewkę. Gotuj na wolnym ogniu, aż jagnięcina i warzywa będą miękkie, około 25 minut dłużej. Gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Cabernet Sauvignon BR Cohn Silver Label z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
BR Cohn Silver Label Cabernet Sauvignon
BR Cohn Silver Label Cabernet Sauvignon
Srebrna etykieta Cabernet Sauvignon odzwierciedla mieszankę winogron pochodzących z winnicy BR Cohn Olive Hill Estate i wybranych winnic hrabstwa Sonoma. Nasz Silver Label Cabernet Sauvignon oferuje pełne, bogate smaki jagód, czarnej porzeczki i czarnej wiśni z nutą wanilii. Starzone z najwyższej jakości dębem francuskim, który dodaje złożoności i głębi, co daje wielką wartość dla wysokiej jakości Cabernet Sauvignon.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia88
Magazyn