Gulasz wołowy Portobello z pilawem żurawinowym
Gulasz wołowy Portobello z pilawem żurawinowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 367 kalorii , 23 g białka i 9 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealna na jesień . Udaj się do sklepu i kup wodę, bulion wołowy, białe wino i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak pikantny gulasz wołowy z żurawiną , gulasz wołowy duszony w cydrze z rozmarynem i polentą oraz toskański gulasz Portobello .
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, czosnek, sól i pieprz.
Dodawaj po kilka kawałków wołowiny i potrząsaj, aż się nią pokryje.
W holenderskim piekarniku podsmaż wołowinę partiami na oleju.
Dodaj grzyby na patelnię; smażyć do miękkości. Wróć wołowinę na patelnię.
Dodać wino, bulion, tymianek i rozmaryn, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia.
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2-1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż na maśle cebulę i seler do miękkości.
Dodaj ryż i żurawinę; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż ryż lekko się zarumieni.
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Rozgnieść widelcem.
Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec
Gulasz wołowy można łączyć z Shirazem, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Możesz spróbować NV The Big Kahuna Shiraz. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 7 dolarów za butelkę.
![NV Wielki Kahuna Shiraz]()
NV Wielki Kahuna Shiraz
Czarna porzeczka i jeżyna, zaokrąglone wino z pieprznym finiszem