Gulasz wołowy Portobello z pilawem żurawinowym

Gulasz wołowy Portobello z pilawem żurawinowym
Gulasz wołowy Portobello z pilawem żurawinowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 367 kalorii , 23 g białka i 9 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealna na jesień . Udaj się do sklepu i kup wodę, bulion wołowy, białe wino i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak pikantny gulasz wołowy z żurawiną , gulasz wołowy duszony w cydrze z rozmarynem i polentą oraz toskański gulasz Portobello .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodawaj po kilka kawałków wołowiny i potrząsaj, aż się nią pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
W holenderskim piekarniku podsmaż wołowinę partiami na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Wyjmij i odłóż na bok.
5
Dodaj grzyby na patelnię; smażyć do miękkości. Wróć wołowinę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać wino, bulion, tymianek i rozmaryn, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2-1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
GulaszGulasz
9
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż na maśle cebulę i seler do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj ryż i żurawinę; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż ryż lekko się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
11
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Rozgnieść widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Podawać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy można łączyć z Shirazem, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Możesz spróbować NV The Big Kahuna Shiraz. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 7 dolarów za butelkę.
NV Wielki Kahuna Shiraz
NV Wielki Kahuna Shiraz
Czarna porzeczka i jeżyna, zaokrąglone wino z pieprznym finiszem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn