Najlepsze na świecie ciasta Maine Whoopie – Ayuh
Najlepsze na świecie Maine Whoopie Pies - Ayuh zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 25 osobom. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 1 g białka i 16 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przygotowało 12 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Kilku osobom ten deser bardzo smakował. Jeśli masz pod ręką kakao, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 9% wyniku , co jest bardzo złym wynikiem (ale wciąż możliwym do naprawienia). Whoopie Pies (It's a Maine Thing) , Pumpkin-Maple Whoopie Pies i Maine Part 2 oraz znana na całym świecie bułka z homarem z Maine są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wytnij i odłóż 25 kawałków plastikowej folii o powierzchni około 5 cali kwadratowych.
Aby przygotować ciasteczka, w dużej misce wymieszaj 1/2 szklanki tłuszczu roślinnego, 2 szklanki mleka, 2 szklanki cukru, jajka i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, aż masa będzie gładka i kremowa. W osobnej misce wymieszaj 4 szklanki mąki z obydwoma ilościami niesłodzonego kakao, sody oczyszczonej i soli, aż składniki się dokładnie połączą. Ubij mieszaninę mąki z mokrymi składnikami, aż będzie gładka.
Nabieraj ciasto łyżeczką i upuszczaj na nienatłuszczoną blachę do pieczenia małymi okrągłymi porcjami w odległości około 2 cali. Z przepisu powinno wyjść około 50 ciasteczek. Ciasteczka wyrosną i bardzo się powiększą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasteczka zostaną ustawione na środku, od 8 do 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia na kilka minut, a następnie wyjąć i dokończyć studzenie na kratkach.
Aby przygotować nadzienie, włóż 1 szklankę mleka do miarki przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej i gotuj w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorące, ale nie gotujące się, od 1 do 2 minut.
Do dużej miski wlać podgrzane mleko.
Dodaj szklankę masła o temperaturze pokojowej, 1 szklankę tłuszczu roślinnego, 2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego i krem marshmallow. Ubijaj mieszaninę na dużej prędkości, aż lukier będzie puszysty, od 5 do 10 minut. Na początku lukier będzie wyglądał na grudkowaty, ale ubijaj dalej.
Aby wypełnić ciasteczka, wybierz 2 ciasteczka mniej więcej tej samej wielkości i rozsmaruj około 1 1/2 łyżki lukru na płaskim dnie ciasteczka. Na wierzch połóż drugie ciasteczko płaską stroną do dołu i zawiń wypełnione ciasteczko w folię.
Napełnione ciasteczko włóż do zamrażarki. Powtórz tę czynność z pozostałymi ciasteczkami i lukrem, zawijając każde ciasto w folię i zamrażając.
Aby podać, wyjmij ciasto z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia, aż będzie bardzo zimne, ale nie zamrożone, od 10 do 15 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Whoopie Pie świetnie komponuje się z Cream Sherry, Porto Wine i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.