Sos Gorgonzola
Sos Gorgonzola może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 124 g tłuszczu i łącznie 1203 kalorie . Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Mieszanka pieprzu, pietruszki, parmezanu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sos Gorgonzola , Sos Gorgonzola i Kalafior Z Sosem Gorgonzola .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadź ciężką śmietankę do całkowitego wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu, a następnie kontynuuj szybkie gotowanie przez 45 do 50 minut, aż zgęstnieje jak biały sos, od czasu do czasu mieszając.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj gorgonzolę, parmezan, sól, pieprz i natkę pietruszki.
Mieszaj szybko, aż sery się rozpuszczą, a następnie podawaj. Jeśli musisz podgrzać, podgrzej sos na małym ogniu, aż się rozpuści, a następnie energicznie wymieszaj, aż sos się połączy.