Pizza z karczocha i rukoli z Prosciutto
Karczoch i rukola Pizza z Prosciutto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Na $2.29 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, liście rukoli, komercyjne pesto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pizza z karczocha i rukoli z Prosciutto, Prosciutto-Pizza Rukola, oraz Pizza Rukola & Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika do najniższego ustawienia. Rozgrzej piekarnik do 500
Płaszcz blachy do pieczenia z gotowania sprayu; posypać mąki kukurydzianej. Rozwiń ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia i wklep w prostokąt o wymiarach 14 x 10 cali.
Rozłóż pesto równomiernie na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Posypać serem mozzarella na pesto.
Umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika; piec w 500 przez 5 minut.
Wyjąć pizzę z piekarnika.
Grubo posiekać karczochy. Układaj karczochy na pizzy; top z plasterkami prosciutto.
Posypać parmezanem. Powrót pizzy do dolnej półki piekarnika; piec dodatkowe 6 minut lub aż ciasto jest rumiane.
Mżawka sok nad rukolą; wrzucić delikatnie. Na wierzchu pizzę wymieszać z rukolą.
Pokrój pizzę na 4 prostokąty( 7 x 5 cali); każdy prostokąt pokrój po przekątnej na 2 kliny.