Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano

Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano
Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano wymaga ok. 21 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 913 kalorii, 106g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 55 fanów. Jeśli masz skórkę z cytryny, cytryny, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Spróbuj Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano, Dlaczego gotuję: Pieczona pierś z indyka z cytryną i Oregano, oraz Oregano-pieczony indyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Spłucz indyka. Wyciągnij metalinsert, który trzyma nogi i usuń podkładki tłuszczowe z szyi i głównych ubytków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Posypać 4 łyżki soli wcierać wewnątrz ubytków. Wsuwany do worka piekarnika wielkości indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Zraszanie solą pocierać ptaka. Closebag; umieść na obramowanej blasze do pieczenia i schładzaj indyka od 18 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Ustaw stelaż na najniższym poziomie w piekarniku i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Placerack w dużej patelni do pieczenia. Opłukać indyka; patdry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połącz cytryny, dalej 6 składników, 1/4 szklanki oleju i 3 łyżki soku z cytryny w dużej misce; łyżka do głównej jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubijanie oleju i soku z cytryny w małej misce.Włóż końcówki skrzydeł pod; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Placeturkey na stojaku; pędzel z olejkiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
6
Wlać 2 szklanki wywaru do patelni.Pieczony indyk 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posmaruj wszystko olejkiem cytrynowym. Pieczony indyk 45minut; wlać 1 szklankę wywaru na patelnię. Piecz 45 minut; dodaj 1/2 szklanki do 11/2 szklanki stockto patelni, aby utrzymać poziom cieczy. Odwróć się. Piecz aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 74°, o 45 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Transfer turkieyto talerz; rezerwy patelni z sokami. Tentturkey luźno z folią; pozostaw 30 do 45 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Podczas gdy Indyk odpoczywa, przygotuj sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W21 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia65
Magazyn