Pieczony indyk a la mandarynka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 106g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 1168 kalorii. Ten przepis służy 12. Mieszanka selera, koszernej soli i pieprzu, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Pieczony indyk z mandarynkową glazurą, Mandarynka-Indyk Glazurowany, oraz Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz sok z mandarynki i ocet w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Mandarynek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj miód i kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do 2 filiżanek. Wymieszać skórkę mandarynki i sól i pieprz do smaku, i przenieść do miski do ostygnięcia. Rezerwa 1/4 szklanki do sosu i wykorzystać resztę dla indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cały indyk posmarować olejem i obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Posypać jamę indyka solą i pieprzem i wypełnić natką pietruszki, rozmarynem, szałwią, tymiankiem i połową marchewki, selera i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Umieść 3 szklanki bulionu z kurczaka w średnim rondlu i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Pozostałe marchewki, seler i cebulę umieść na dnie dużej patelni. Ustawić indyka na wierzchu warzyw i smażyć, aż lekko złoty kolor, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Zmniejszyć ogień do 350 stopni F i kontynuować pieczenie, fastrygowanie ciepłym kurczakiem co 15 minut. Kiedy piersi zarejestrują 150 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, zacznij fastrygować indyka z częścią gastrique. Kontynuuj pieczenie i fastrygowanie z gastrique, aż piersi zarejestrować 160 stopni F, 2 1/4 do 2 1/2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Wyjąć indyka z piekarnika i przełożyć na blachę do pieczenia, utrzymując piekarnik w temperaturze 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Umyć nogi z niektórych gastrique i umieścić pod brojlerem, aż szkliwione i chrupiące, o 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
14
Do sosu: w rondlu połącz płyn do duszenia nóg indyka z wystarczającą ilością ciepłego wywaru, aby zrobić 7 filiżanek i utrzymać ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać masło i olej, aż olej zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Dodać marchew, seler i cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
17
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
18
Ubić mąkę i gotować, aż lekko złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
19
Ubij w winie i gotuj, aż zmniejszy się o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
20
Ubić gorący bulion i czarny pieprz i gotować, aż zgęstnieje. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż smak mąki został ugotowany i sos Płaszcze Z Tyłu drewnianej łyżki, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
21
Przecedzić mieszaninę przez drobne sito do czystego rondla, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż lekko zmniejszona.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
22
Dodaj zarezerwowane 1/4 szklanki mandarynki gastrique, Likier pomarańczowy i różowy pieprz i gotować przez dodatkową minutę. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze skórką mandarynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Likier Pomarańczowy
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Mandarynka
23
SOS podawać razem z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki