Paprykarz Wieprzowy
Wieprzowina Paprikash może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 749 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jeśli masz tłuszcz z boczku, mąkę, makaron jajeczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kosztorysowanie 2,62 zł za porcję, ten przepis jest w rozsądnej cenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Paprykarz Wieprzowy, Polędwica Wieprzowa Paprykasz, oraz Pieczony Paprykarz Wieprzowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Wrzucić wieprzowinę z mąką, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodać około połowy wieprzowiny do garnka i brązowy przez około 3 protokół.
Usunąć Powtórzyć z pozostałą wieprzowiną i dodatkową łyżką oleju.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i dodać pozostałą łyżkę oleju do patelni.
Dodać cebulę i paprykę. Gotować pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez 7 minut. Wymieszać w pozostałych 1 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i papryki. Gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj wieprzowinę z nagromadzonymi sokami i bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, aż wieprzowina jest po prostu zrobić, 10 do 15 minut. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i ubić śmietanę.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron jajeczny, aż tylko gotowe, o 7 protokół.
Wyjąć 1/2 szklanki sosu z gulaszu i wrzucić z makaronem.
Podawać gulasz na makaron.
Rekomendacja wina: zostań z Węgrami i zaserwuj przerażająco nazwaną krwią byka, Egri Bikavr. W rzeczywistości jest to miękka, pikantna, owocowa czerwień, która idealnie pasuje do tego tradycyjnego gulaszu.