Old Fashioned Latkes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Old Fashioned Latkes. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 55 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, olej z orzeszków ziemnych, Mączka z macy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Ten przepis jest lubiany przez 85 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Latkes with Lox, Latkes, oraz Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki rozdrobnić tarką z Robot kuchenny. Po każdych dwóch lub trzech ziemniakach owiń strzępy w gazę, która została złożona dwa razy. Krawat rogi wokół uchwytu drewnianej łyżki i skręcić wiązki, aż woda wypłynie. Zebrać wodę w misce i wycisnąć wszystkie ziemniaki do wyschnięcia.
Przenieść je do dużej miski z cebulą.
Pozostawić osuszoną wodę ziemniaczaną bez zakłóceń, aż na zawiesinie bladej skrobi ziemniaczanej utworzy się basen z brązową wodą. Ostrożnie odcedzić wodę, a następnie ręcznie wymieszać skrobię z mieszanką cebuli ziemniaczanej.
Wymieszać w jajkach, po jednym na raz, na przemian z 1/4 szklanki przyrostów Macy posiłek, aż latke mix może być uformowany w paszteciki, które po prostu trzymać się razem w rękach.
Rozgrzać 1/2 cala oleju w patelni na średniej wysokości, aż strzęp ziemniaków natychmiast pęcherzyki. Uformować niewielką ilość mieszanki latke na dysk i smażyć z obu stron do złotego koloru, aby przetestować przyprawę.
Dodaj więcej soli w razie potrzeby.
Uformuj paszteciki o szerokości 4 cali i grubości 1 cala w środku i przesuń na patelnię, gotując nie więcej niż 4 na raz. Smażyć, aż na dnie uformuje się złotobrązowa skórka, następnie flip szpatułką i widelcem, aż ten sam kolor osiągnie po drugiej stronie. Odwróć w razie potrzeby, aby uzyskać twardą, ciemniejszą niż złota skórka po obu stronach.
Przełożyć na patelnię wyłożoną papierowymi ręcznikami, aby ostygła przez dwie minuty, a następnie podawać z sosem jabłkowym i kwaśną śmietaną przy stole.