Naturalne barwniki do pisanek
Naturalne barwniki do jajek wielkanocnych to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 12 porcji. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 66 kalorii . Najlepiej sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, a jego przygotowanie zajmuje około 45 minut . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką buraki, ocet destylowany, kapustę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują naturalne barwniki do pisanek , dekorowane jajka wielkanocne z naturalnymi barwnikami organicznymi i naturalne barwniki do jajek, chleb warkocz, kruche ciasto cytrynowe i inne dobre pomysły na Wielkanoc .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dla wszystkich oprócz koloru kawy, w rondlu o pojemności 5 litrów dodaj 1 warzywo lub składnik.
Dodaj 4 litry wody, zagotuj i gotuj przez 1/2 godziny lub do momentu, aż kolor stanie się bardzo ciemny. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej i odcedzić warzywa.
Dodaj 1/4 szklanki destylowanego białego octu, a następnie dodaj jajka na twardo do każdego koloru. Schłodzić przez noc. Dla koloru kawy: zaparzyć kawę. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Dodaj 1/4 szklanki destylowanego białego octu, dodaj jajka na twardo, wstaw do lodówki na noc.