ciasto wielkanocnego królika

ciasto wielkanocnego królika
Przepis na ciasto z zajączkiem wielkanocnym można przygotować w około 2 godziny i 20 minut . Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 945 kalorii , 5 g białka i 42 g tłuszczu . Za 1,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej wielkanocnej imprezie. Mieszanka czekoladowego ciasteczka, półsłodkich kawałków czekolady, pianek marshmallow i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto z zajączkiem wielkanocnym , Ciasto z zajączkiem wielkanocnym i Ciasto z zajączkiem wielkanocnym .

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciastko Czekoladowe Z Kawałkami Czekolady, Przekrojone Na PółCiastko Czekoladowe Z Kawałkami Czekolady, Przekrojone Na Pół
2
Masło i mąka Metalowa miska o średnicy 1 (6 cali) i 1 (8 cali) średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Wody Kokosowej1 1/3 Szklanki Wody Kokosowej
2 (16-uncjowe) Pojemniki Lukier Truskawkowy2 (16-uncjowe) Pojemniki Lukier Truskawkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
3
Połącz mieszankę ciasta, wodę kokosową, olej i jajka w innej dużej, czystej misce. Ubijaj przez 2 minuty lub do momentu, aż dobrze się wymiesza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Koronka LukrecjowaKoronka Lukrecjowa
1 Koronka Z Czerwonej Lukrecji, Pokrojona Na 6 Równych Części1 Koronka Z Czerwonej Lukrecji, Pokrojona Na 6 Równych Części
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Koronka Z Czerwonej Lukrecji, Pokrojona Na 6 Równych CzęściKoronka Z Czerwonej Lukrecji, Pokrojona Na 6 Równych Części
4
Wlać 2 szklanki ciasta do mniejszej miski wysmarowanej masłem i oprószonej mąką; wlać pozostałe ciasto do większej przygotowanej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Roztopionych Kawałków Mlecznej Czekolady1/2 Szklanki Roztopionych Kawałków Mlecznej Czekolady
5
Piecz mniejsze ciasto przez 40 minut, a większe przez 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha. Ciasta w miskach studzimy na kratce przez 30 minut. Odwróć ciasta na kratkę do studzenia i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Mini Pianki2 Mini Pianki
2 Półsłodkie Kawałki Czekolady2 Półsłodkie Kawałki Czekolady
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
1
Większe ciasto przekrój na pół, tworząc 2 półksiężyce.
2
Rozsmaruj 1/4 szklanki lukru na płaskiej powierzchni każdego kawałka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klasyczna Mieszanka CiastKlasyczna Mieszanka Ciast
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Połóż kawałki wyciętą stroną do dołu na powierzchni roboczej, sklejając ze sobą oszronione strony. Przytnij 1 cal od 1 końca ciasta; wyrzucić ozdoby. Powtórz z mniejszym ciastem.
4
Większe ciasto ułóż na półmisku.
5
Na przycięty koniec mniejszego ciasta posmaruj 2 łyżkami lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Połóż przycięty koniec mniejszego ciasta na przyciętym końcu większego ciasta.
7
Pozostałym lukrem posmaruj ciasta tak, aby całkowicie je przykryły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
8
Posyp całość oprócz 1/2 szklanki wiórków kokosowych, dociskając, aby przylegały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
9
Posmaruj roztopioną mleczną czekoladą obie strony połówek ciastek z kawałkami czekolady, aby całkowicie je pokryły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
10
Posyp odłożoną 1/2 szklanki kokosa; odstawić do wyschnięcia. Wciśnij 2 półsłodkie kawałki czekolady w twarz króliczka, aby uzyskać oczy. Za pomocą wykałaczki przymocuj kroplę gumy do twarzy króliczka w miejscu nosa. Za pomocą wykałaczek przymocuj kawałki lukrecji do twarzy króliczka, aby uzyskać wąsy. Za pomocą wykałaczek przymocuj mini pianki do twarzy króliczka w celu uzyskania zębów. Wykonaj nacięcia na głowie króliczka o głębokości 2 cali; włóż połówki ciasteczka czekoladowego jako uszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Lukrecja Z Zielonego JabłkaLukrecja Z Zielonego Jabłka
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3 Szklanki Lukru Waniliowego3 Szklanki Lukru Waniliowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
11
Zwiń duże pianki i zabezpiecz wykałaczką królika, aby uzyskać ogon.
Składniki, których będziesz potrzebować
5-1/2 Szklanki Chrupiących Płatków Ryżowych5-1/2 Szklanki Chrupiących Płatków Ryżowych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWielkanoc
Magazyn