Koniec ze słoną szynką wielkanocną

Koniec ze słoną szynką wielkanocną
Jeśli masz około 13 godzin do spędzenia w kuchni, No More Salty Easter Ham może być świetnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 1012 g białka , 786 g tłuszczu i łącznie 14206 kalorii . Ten przepis służy 1 osobie. Za 22,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 82% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny na Wielkanoc . Ten przepis wypróbowało i polubiło 8 osób. Mieszanka ananasa, mleka, brązowego cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91% , to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szynka wielkanocna , Szynka wielkanocna i Szynka wielkanocna glazurowana .

Instrukcje

1
Odetnij widoczny tłuszcz z powierzchni szynki i połóż ją przekrojoną stroną do dołu na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Wlać taką ilość mleka na szynkę, aby sięgała około 1/4 cala na dno brytfanny. Za pomocą rąk pokryj szynkę obficie posypaną brązowym cukrem. Brązowy cukier przykryj warstwą pokruszonego ananasa, ułożonego w ten sam sposób. Nie ma nic złego w posiadaniu kilku odsłoniętych miejsc, ale staraj się tego nie robić. Szynkę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kruszony AnanasKruszony Ananas
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Gdy piekarnik jest gorący, włóż do niego szynkę, wciąż owiniętą w folię. Piec przez 30 minut. Po 30 minutach zdejmij folię aluminiową i posmaruj sosem, który zebrał się na dnie formy. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 30 minut lub do momentu, aż szynka się podgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Chenin Blanc

Pinot Noir, Riesling i Chenin Blanc to świetny wybór na szynkę wielkanocną. Riesling i chenin blanc mają nutę słodyczy, która uzupełnia słodko-słony smak szynki. Jeśli wolisz kolor czerwony, wystarczy jasnoczerwony, taki jak Pinot Noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Vinum Cellars Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Piwnice Vinum Pinot Noir
Piwnice Vinum Pinot Noir
Kolor tego hojnego Pinot Noir to żywy, głęboki rubinowy kolor. Aromaty mają niesamowite nuty perfumowe, typowe dla dobrego Pinot Noir, a ten wyraża nuty dojrzałej wiśni i dzikich malin z przyprawami truflowymi, goździkowymi i anyżem gwiazdkowatym. Na podniebieniu bogata kwasowość i doskonała równowaga dzięki winogronom zbieranym w fazie dojrzałości; nie przejrzałe. Nuty te wyrażają się jako dojrzała wiśnia i wiśniowa wanilia, soczysty rdzeń francuskiego dębu, wanilii i mokki, które wydają się bardzo jedwabiste na podniebieniu i finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn