Jajko wielkanocne

Jajko wielkanocne
Easter Egg może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 688 kalorii. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka likieru pomarańczowego, figurka królika, gotowe kółka z ciasta francuskiego – jedno o średnicy 11 cali i jedno o średnicy 1 cala oraz garść innych składników, wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Easter Egg, Easter Egg i Easter Egg.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 1 miniaturowa figurka królika (odporna na ciepło)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
3
W dużej misce ubij masło mikserem ręcznym, aż będzie całkowicie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać cukier i „utrzeć” je razem, aż składniki dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Dodaj jajko i żółtko i mieszaj, aż składniki się połączą. Od czasu do czasu zeskrobuj boki miski, aby upewnić się, że wszystko się połączyło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Zdejmij miskę z miksera i za pomocą szpatułki wymieszaj migdały, mąkę, ekstrakt migdałowy, ekstrakt waniliowy i likier pomarańczowy. Mieszaj, aż dokładnie się połączą. Wmieszać figurkę królika do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
( 23)( 23)
Cały KrólikCały Królik
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Umieść 11-calowe okrągłe kółko ciasta francuskiego płasko na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj brzegi rozmąconym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Nadzienie uformuj w równy kopczyk na środku okrągłości, pozostawiając czyste brzegi. Delikatnie podnieś 12-calową rundę i umieść ją nad nadzieniem i dolną okrągłą, tak aby krawędzie się dopasowały. Dociśnij wszystkie krawędzie, aby masa jajeczna działała jak klej sklejający górę i dół. Za pomocą zębów widelca „zaciśnij” krawędzie, aby zamknąć górną część.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
Posmaruj wierzch pozostałym białkiem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Włóż ciasto do lodówki, aby lekko stwardniało po nagrzaniu piekarnika, na około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i piecz na złoty kolor, około 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn